Tijdens deze perstrip ontdekten we met een select groepje Instagrammers het gebied tussen Lek & Linge. We startten de dag in Leerdam, slenterden door de pittoreske straatjes van Vianen en sloten de dag af bij Fort Everdingen.

Glasstad Leerdam

In Leerdam werden we met koffie en gebak ontvangen door Lunchcafé de Houtloods, waarna we een kijkje namen bij de glasblazerij in het Nationaal Glasmuseum Leerdam. Na een korte stadswandeling over de Zuidwal belandden we vervolgens in de RK Kerk Maria Onbevlekt Ontvangen.

Vrijstad Vianen

In Vianen maakten we onze tweede stadswandeling, bezochten we de Grote Kerk en stond er een heerlijke lunch op ons te wachten bij het hippe Flinn Winkelcafé.

Na ons bezoek aan deze twee historische stadjes was het tijd voor een stukje natuur. We lieten ons vervoeren door het groen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie met zicht op diverse bunkers, maakten een miniwandelingetje in de uiterwaarden, stonden er speciaalbiertjes te wachten bij Brouwerij Duits & Lauret op Fort Everdingen en eindigden we de dag tussen een doorgezaagde bunker.

Aftervideo Instameet Tussen Lek en Linge

Georganiseerd door Honeyguide, Leerdamglasstad.nl, Vrijstad Vianen, Gebiedsmarketing Tussen Lek & Linge