Een foto van bovenaf genomen waarbij je een vrouw in een gele jas een opengeslagen boek vasthoudt met een aan drie kanten om haar heen boekenkasten met boeken erin.
#missyellowcoat in De Boekenberg
Foto: @peter_van_haastrecht

Met een twintigtal architectuurliefhebbende Instagrammers brachten we tijdens een Instameet een bezoek aan de gemeente Nissewaard. We bezochten bibliotheek De Boekenberg, Dorpskerk Spijkenisse en theater De Stoep en lieten ons inspireren door deze prachtige locaties. Ook een lunch bij Doppio mocht niet ontbreken.

Stapelen in bibliotheek De Boekenberg

We startten deze ochtend met koffie en gebak in bibliotheek De Boekenberg. De ontwerper van dit interessante en tevens duurzame gebouw is architect Winy Maas. Deze moderne bibliotheek is in 2012 gebouwd en bestaat voornamelijk uit glas, hout en.. een heleboel boeken!

Lees hier wat technische fun facts over bibliotheek de Boekenberg.

Paparazzi in Dorpskerk Spijkenisse

Na de bibliotheek was de Dorpskerk aan de beurt. Het licht scheen mooi naar binnen door de glas-in-lood ramen. Zoals vaak het geval is tijdens Instameets staan alle fotografen op een hoopje of op een rij. Hier heb ik dan weer beelden van gemaakt (zie video onderaan de blog). Vandaar even twee foto’s van de Dorpskerk van Instagrammers die er ook waren.

Een invasie van Instagrammers in het centrum van Spijkenisse

Als een ware invasie verplaatsten we ons via het rustige centrum richting Doppio, waar er een lunch voor ons klaarstond. Het winkelend publiek van Spijkenisse wist niet wat ze overkwam. Je zag ze denken: ‘Wat dóén al die mensen hier?!’. Niet alleen de locaties die we bezoeken zijn ons doelwit, ook onderweg blijven onze ogen scherp gericht op alles wat we in het vizier krijgen.

Winkelstraat Breestoep in het stadscentrum van Spijkenisse waarin je de architecturale bouw goed ziet.
Breestoep
Het stadscentrum van Spijkenisse met een de ene kant de zuidpassage en aan de andere kant de noordpassage
Noord- en zuidpassage

Snoepwinkel Theater De Stoep

Onze laatste stop was Theater de Stoep. Een modern gebouw met van binnen veel wit, maar ook met kleur (I like!). Helaas kon de theaterzaal op dat moment niet worden voorzien van licht, waardoor we deze prachtige paarse zaal niet tot zijn recht hebben kunnen laten komen. Gelukkig was de rest van het gebouw ook Instagrammable met catchy kleurtjes.

Een vrouw in een paarse coltrui dat aan een tafel zit met een paarse bank ervoor en een knalroze wand achter haar waar nog een witte designlamp tegenaan staat.
Hi @chatom75
Hi @carolinerotterdam

Aftervideo

Blijf op de hoogte en volg me op Instagram. Vind ik leuk!  ✌🏻

Deze Instameet in de gemeente Nissewaard werd mogelijk gemaakt door: Gemeente Nissewaard, New Sales Company & @senns_less