Wanneer je aan Rotterdam denkt, denk je misschien niet direct aan Rotterdam-Zuid. Daar bracht de tweede editie van streetart-festival POW! WOW! Rotterdam dit jaar verandering in. Deze keer waren namelijk de kale muren van de Afrikaanderwijk aan de beurt om tot kleurrijke kunstwerken te worden omgetoverd.

Een Instameet georganiseerd door @rotterdam_makeithappen, @rotterdam_info & @rottergram zou geen Instameet zijn zonder dat er wat exclusiefs op de planning staat. Wat er deze keer voor unieks op het programma stond, lees je hieronder!

nederland-zuid-holland-rotterdam-street-art-ella-pits-rosa-dak-maassilo-dronefoto
Zicht op het dak van de Maassilo

Op het dak van de Maassilo

Allereerst stond er een bezoekje aan de Maassilo op het programma. Hoewel ik vroeger op veel housefeesten te vinden was, was ik hier nog nóóit geweest.

Niet alleen de binnenkant van de Maassilo is tof en lekker industrieel. Ook de buitenkant heeft interessante, creatieve aspecten. Zo hangt er een gigantische diamant van drie bij vier meter, genaamd ‘BlingBling’. Deze spiegelende diamant is gemaakt door ontwerpers van het Rotterdamse Atelier Ari en weegt maar liefst 400 kilo!

nederland-zuid-holland-rotterdam-maashaven-maassilo-binnen
De Maassilo van binnen
BlingBling

BlingBling is niet het enige reusachtige object wat te vinden is bij de Maassilo. Tijdens de Rotterdamse dakendagen van dit jaar zijn er, samen met lokale jongeren, twee gigantische verftekeningen van slapende reuzen gemaakt door het Franse kunstenaarsduo Ella & Pitr. Eén van die daken is van de Maassilo, waar Rosa al die maanden al ligt te slapen. Hoe knap is het dat je op een plat dak van bijna 2000 vierkante meter zo’n kunstwerk kunt creëren zonder het overzicht te hebben?! Er is dan ook niets mooiers om deze vanuit de lucht te kunnen bekijken..

nederland-zuid-holland-rotterdam-street-art-ella-pits-rosa-dak-maassilo-dronefoto
Slapende Rosa op het dak van de Maassilo

Street art POW! WOW! Rotterdam

Na ons bezoek aan de Maassilo liepen we langs verschillende muurschilderingen van WOES, Dodoci, Dourone, Murmure, Super A en Telmo Miel. Daarnaast kwamen we nog een mooi werk van Spencer Little tegen. Hiervoor moest je wel boven ooghoogte kijken, anders liep je er zo voorbij.

Street art Rotterdam
Street art van Super A
Draadkunst van Spenser Little met de tekst no selfie control en twee personen met een mobiel in de hand
Draadkunst van Spenser Little

Shutter Hub tijdens POW! WOW! Rotterdam

Halverwege de dag bezochten we de tentoonstelling ‘Street/Form’ van Shutter Hub. Shutter Hub is een fotografieorganisatie die kansen, ondersteuning en netwerken biedt voor creatieve fotografen wereldwijd. Street/Form was een week lang te zien in een leegstaand pand in de Afrikaanderwijk. Er waren een aantal krantenafdrukken te zien die maatschappelijke vraagstukken toonden. 

Alle deelnemers aan de Instameet konden bovendien hun top 6 foto’s insturen en kans maken op een plekje in een andere tentoonstelling of een abonnement op Shutter Hub winnen.

Een groepsfoto gemaakt met een 360 graden camera
Groepsfoto: @vincentdemmenie
Twee jongens die kijken naar kunst bij een expositie van Shutter Hub.
Expositie Shutter Hub

NK Skateboarden

Aangezien ik niet zoveel met skateboarden heb, gebruikte ik deze tijd om wat Instastories te posten. Ook kregen we muntjes waarmee we wat te eten en drinken konden halen. Veel leuker dan kijken naar skateboarders als je het mij vraagt. 😉

Skyline Rotterdam: als afsluiter met de hoogwerker omhoog

Aan al het leuks komt een eind, zo ook aan deze editie van POW! WOW! Rotterdam. Na in totaal een kilometer of zeven te hebben gelopen, eindigde onze dag op het Afrikaanderplein waar we afsloten met een borrel. Hier stond nog een hoogwerker waarmee je omhoog kon om de Rotterdamse skyline te zien. Me loves views!

De skyline van Rotterdam gezien vanaf een hoogwerker, op een zonnige zomeravond.
Het uitzicht vanaf de hoogwerker op het Afrikaanderplein

Conclusie street art Rotterdam

Al met al was het weer een gezellige dag, zoals eigenlijk altijd het geval is bij Instameets. Hoewel ik geen winnende foto had, vonden ze bij Shutter Hub twee van mijn foto’s tof genoeg om op hun blog te delen.

Inmiddels heb ik al aan zoveel leuke Instameets deelgenomen. Met een hoogwerker de lucht in heb ik nog niet eerder meegemaakt, maar ik denk dat Domtoren Utrecht: via de steigers naar de top! wel de meest unieke Instameet was tot nu toe.

Blijf op de hoogte en volg me op Instagram. Vind ik leuk!  ✌🏻