Een vrolijke collage van een aantal custtomshapes van Herinneringen op Linnen in de vorm van een hexagon.

Op zoek naar inspiratie om je muur op te vrolijken zonder dat je gaten hoeft te boren? Of heb je misschien, net zoals ik, last van keuzestress en wil je niet vastzitten aan een bepaald patroon in de foto’s? Overweeg dan zéker de CusttomShapes van Herinneringen Op Linnen. Waarom lees je hieronder!

Keuzes, keuzes, keuzes

Als eerste klas perfectionist weet ik alles van keuzestress. Hoe hoog ga ik mijn foto’s precies ophangen? Hoeveel ruimte moet er tussen komen? Hangt het wel recht? Wat als ik het toch niet zo leuk vind staan? Toen ik deze fototegels op internet voorbij zag komen was ik er direct van overtuigd: dit systeem gaat het worden!

Maar, waar ga ik ze bestellen? Er zijn namelijk meerdere aanbieders van dit fotoproduct. Gaan we weer: KEUZES! Gelukkig kwam er een samenwerking met Herinneringen Op Linnen op mijn pad. Ik mocht vijftien CustomShapes uitproberen.

De CusttomShapes zijn er in drie formaten en in drie verschillende vormen; hexagon, rond en vierkant. (Ja, sorry, je moet toch nog twee keuzes maken). Zelf werd ik gelijk enthousiast van de hexagons. Stiekem ben ik al jaren fan van deze inspirerende vorm. Eerder wilde ik al eens hexagontegeltjes aan de muur boven mijn aanrecht, maar ik heb het nog niet aangedurfd. Het idee was nu om mijn overloop vol te hangen met deze speelse fototegels.
Naast het formaat en de vorm kun je kiezen uit één foto per shape of één foto verdeeld over meerdere shapes. Gelukkig hoefde ik hier niet lang over na te denken.

Als fotograaf vind ik het natuurlijk leuk om mijn eigen gemaakte foto’s af te laten drukken. Het fijne is dat je ook foto’s, afbeeldingen of quotes kunt kiezen uit de beeldbank van Herinneringen Op Linnen. Dat kost overigens niets extra.

Een foto van de handleiding en afstandhouder om de Custtomshapes van Herinneringen op Linnen op de muur te monteren.
Een foto van het magnetische ophangsysteem met een plakstrip voor aan de muur.

Doen de CusttomShapes wat Herinneringen Op Linnen belooft?

+ Eenvoudig op je muur te plakken

Absoluut! Nadat ik mijn muur had gezogen (altijd al eens willen doen) was hij er klaar voor. Plakkertje eraf en plakken maar. Hoewel ik de plakstrip er heel dun uit vond zien, plakt ie perfect. Tijdens het plakken laat je de magneet op de tegel zitten. Je plakt hem dus met tegel en al op de muur, anders kun je ze niet afmeten.

+ Geschikt voor alle muren

De muur waarop ik ze heb hangen heeft een laag grove structuurverf. Tot nu toe hangen ze allemaal nog!

+ Magnetisch te verschuiven en te verwisselen wanneer jij dat wilt

Nu zijn we bij het punt beland waar ik op aansloeg. Hoe lekker is het dat je eindeloos kunt wisselen en kunt aanvullen tot je de perfecte look hebt? Love it!


Conclusie CusttomShapes

Het zal je misschien niet verrassen: ik ben fan van de CusttomShapes. Deze testtegels hebben de test doorstaan. Mijn tweede bestelling is al gedaan. Ik wil nog meer foto’s én quotes en minimalistische afbeeldingen om wat meer rust te creëren. Alleen maar foto’s vind ik wat druk ogen zo op het eerste gezicht. Ik zag trouwens dat ze ook spiegeltjes hebben in hetzelfde formaat dat met hetzelfde systeem werkt, leuuuk!

Het bestelproces

Het bestelproces is overzichtelijk en alles wijst voor zich. De keuze in de beeldbank is echter (nog) niet heel uitgebreid als je een heel trapgat wilt vullen. Ik bedoel, je hebt toch een bepaald beeld voor ogen en lang niet alles wat er in de beeldbank zit past in dat beeld. Het zou leuk zijn als deze wordt uitgebreid en dat je bijvoorbeeld zelf een (achtergrond)kleur kunt kiezen voor een bepaalde quote of dat je zelfs je eigen quotes kunt maken. Een ander minpunt tijdens het bestellen vond ik dat je je project nergens kunt opslaan. Ik was enthousiast bezig met het toevoegen van mijn foto’s en wilde er de volgende dag mee verder gaan. Ik had er zelfs mijn computer voor aan laten staan. De volgende dag: alles weer weg. Zorg er dus voor dat je je bestelling in één keer doet.

Formaat

De exacte formaten wijken iéts af van de genoemde formaten. In ieder geval bij de 18×21 cm die ik bestelde. Deze is daadwerkelijk 17,7×20,9 cm. Dit was verder geen probleem in mijn situatie, maar het kan soms net het verschil maken. 😉

Klantenservice

Bij mijn bestelling was er één shape een beetje beschadigd en twee hadden een fletse kleur. Nadat ik hierover contact had opgenomen met de klantenservice stuurden ze me gelijk een code, zodat ik kosteloos drie nieuwe tegels kon bestellen. Topservice!

Een fotocollage van een aantal hexagonvormige Custtomshapes van Herinneringen op Linnen dat in de hoek van een muur is opgehangen.

Eindconclusie:

Ik ben nog lang niet uitgeshapet! Bedenk wel van tevoren bij welk bedrijf je je tegels wilt bestellen. Ze hebben namelijk overal verschillende formaten. Laat je ook niet opjutten door de ’tijdelijke’ kortingen die je overal voorbij ziet komen. Ik geloof dat de kortingen er bijna altijd wel zijn. De ene keer is de korting misschien net iets meer dan de andere keer, maar het genoemde volle bedrag zul je niet gauw betalen. Om jou wat zoekwerk te besparen heb ik hieronder een paar concurrenten op een rij gezet die ook hexagontegels aanbieden, zodat je zelf kunt vergelijken. Anyway, goedkoper dan bij Herinneringen op Linnen zul je ze niet vinden. Ze hebben niet voor niets de laagste prijsgarantie.

TIP: bestel er tijdens je eerste bestelling niet teveel. Na deze bestelling kreeg ik namelijk een kortingscode per mail en betaalde ik maar €3 per tegel (18×21).

Waar vind je nog meer hexagons?

+ Hexxas van Cewe **
+ Modulari
+ Canvascompany / Fotocadeau.nl / Topdoek (Is allemaal hetzelfde bedrijf. Hier kun je (in tegenstelling tot de rest) zelf teksten toevoegen, ook op je foto’s!)
+ Reclameland (uitgebreid, maar onoverzichtelijk)

* Deze blog is op eigen initiatief en niet gesponsord. De vijftien CusttomShapes kreeg ik in ruil voor een Instagramstory en een Instagramvideo.
** Alleen de link naar Cewe is een affiliate link. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg wanneer je hier uiteindelijk iets hebt besteld. Dit kost jou niets, maar geeft mij wel de gelegenheid om deze blog te onderhouden.